ממצאים מאולטאסאונד בטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/04/2021 | 01:17 | מאת: אבי

היי דוקטור, בן 16 לאחר כאב בבטן בצד שמאל.. התשובה דרכי המרה אינן מורחבות . הטחול בגודל ומרקם תקין . הלבלב הודגם בגודל ובמבנה תקינים . הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות להידרונפרוזיס או אבנים . בפרנכימה של כליה שמאלית הודגם מוקד היפראקואי מוגדר בקוטר כ- 9.0 ס "מ - אנגיומיוליפומה? מוקד שומן של סינוס הכליה ? ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג . האאורטה הבטנית אינה מורחבת . ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן אשמח לדעת מה זה אומר ומה מומלץ לעשות? תודה רבה

מומלץ לאשש אבחנה בCT או MRI. אנגיומיוליפומה בגודל כזה נהוג לנתח. גיל המופע מחייב שלילת מחלה גנטית בשם Tuberous sclerosis. ממליצה לפנות ליעוץ נפרולוג (ילדים עדין) ואורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה