עלייה חריגה בקראטנין ואוראה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/04/2021 | 18:08 | מאת: אפי

אימי סובלת מאי ספיקת כליות ומלחץ דם . לאחרונה הוחזר לה הולסרטן עקב עלייה בלחצי דם , ומאז הייתה קפיצה משמעותית בקראטנין מ1.61-ל-1.92] ובאוראה .[מ-78 ל- 118] תוך שבועיים . האם ייתכן שהקפיצה נובעת מהולסרטן ? האם קיימות תרופות ללחץ דם שאינן פוגעות בכליות ? לחצי דם כרגע : 140-160 סיסטולי , 60-80 דיאסטולי עם כל התרופות שרשומות מטה . תרופות שנוטלת 1.	ולסרטן 80 מ ג [ הוחזר מתאריך 15.3.21] 2.	אמלודיפין 10 מ ג 3.	פוסיד 40 מ ג [תחילת טיפול החל מ26.2.21] 4.	קייקסלאט 3 פעמים בשבוע כפית 5.	אלוריל 100 mg 6.	אספירין 100 מ ג 7.	ויטמין די 1000 UNIS - 2 טיפות ביום 8.	ויטמין 12B , 1000 מק ג 9.	סידן – דנסיטי 10.	ליפיטור 20 mg תודה רבה

ואלסרטאן שייכת לקבוצת תרופות (ARBS) המשמרות את התיפקוד הכלייתי לאורך זמן, אפקט שנובע משינוי לחצים מטיב בתוך הגלומרולי (היחידה המסננת של הכליה ) . בהחלט יכול להיות שמתן ואלסארטאן הוא שגרם לעליית הקראטינין. עליה של עד כ 30% בערכי הקראטינין מותרת, קשורה באפקט מטיב של התרופה על הכליה ואינה נחשבת לסיבה להפסקת הטיפול .

09/04/2021 | 14:22 | מאת: אפי

לפי מה שקראתי בFDA https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2010/016273s061lbl.pdf עלולה להיות קונטראינדיקציה של פוסיד עם ולסרטן . האם הבנתי נכון ? זה עלול לדרדר את מצב הכליות , האוראה שלה עלתה תוך שבועיים ל118 מ78 , עלייה דרסטית . בנוסף לקראטנין . Lasix combined with angiotensin converting enzyme inhibitors or angiotensin II receptor blockers may lead to severe hypotension and deterioration in renal function, including renal failure. An interruption or reduction in the dosage of Lasix, angiotensin converting enzyme inhibitors, or angiotensin receptor blockers may be necessary

משתנים הם חלק מטיפול הלחץ דם (שנהוג לשלב עם ואלסארטאן ) אך בהנחה שה eGFR גדול מ 30 נהוג לתת טיאזידים ולא פוסיד. האם פוסיד ניתן בשל בצקות/החמרת אי ספיקת לב? אם אין יותר סימני עודפי נוזלים יש בהחלט מקום לשקול ביחד עם הרופא המטפל את הצורך בהמשך הטיפול בפוסיד ספציפית.

11/04/2021 | 07:20 | מאת: אפי

הקראטנין עמד על 1.6 וקפץ ל1.9.אוראה עמדה על 78 וקפצה ל118.תוך שבועיים. קיימת אי ספיקת לב קלה ,היו בצקות ולכן ניתן פוסיד ,כרגע אין כמעט בצקות כלל. הודעתי לנפרולוגית שלה ממתינה לתשובה,תודה רבה לך

מנהלי פורום נפרולוגיה