דופק מוגבר במנוחה-----

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/04/2021 | 22:29 | מאת: זאפ

שלום רב, גבר בן 32, לא מעשן, משקל נורמלי, לא שותה, פעיל ספורטיבי. ערכי לחץ דם במדידות אקראיות בבית תקינים בנורמה, אולם דופק בערכי ממוצע שנעים בין 75-85, מה שנראה לי טיפה גבוה למנוחה. 1. האם לדעתכן זה תקין? מה יכולה להיות הסיבה לדופק מעט מוגבר, האם יכול להעיד על 'לב חלש' שמתקשה בעבודתו? 2. לעניות דעתי הבנתי שבגילאים אלו, לאדם שעושה פעילות אירובית 2-3 פעמים בשבוע רצוי שערכי דופק במנוחה יהיו נמוכים והאידיאל הוא באזור 55-60. 3. האם תרופות קבועות ממשפחת ssri עשויות לגרום לתופעה של דופק מוגבר במנוחה, כאשר לחץ הדם תקין?

דופק תקין נחשב בין 60-100. נכון שבצעירים ספורטיבים נצפה לדופק איטי יחסית אבל לא רואה חריגה בערכים שתיארת. אין צורך בבירור. תרופות ממשפחת ה ssri יכולות לגרום לשינויים באקג אבל לא מכירה שגורמות לעליית דופק.

מנהלי פורום נפרולוגיה