עיבוי אדרנלים ct בטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/04/2021 | 20:12 | מאת: לאה

שלום רב בעבר בקשר לבדיקת ct בטן לאישה בת 76 בבדיקה נכתב: האדרנלים משני הצדדים מעובים, יכול להתאים להיפרפלזיה של האדרנלים ברצוני לשאול האם יכול להיות שמדובר בסרטן? מה יכול לגרום לעיבוי? ואיזה בדיקות בירור מומלץ לעשות? תודה מראש

היפרפלזיה היהה הגדלה של האדרנלים ואינה סרטן. היא יכולה לגרום להפרשה עודפת של הורמונים היכולים לגרום למשל ליתר לחץ דם. האופא המטפל יעריך האם יש חשד להפרשה עודפת של הורמונים ובהתאם יפנה להערכה

מנהלי פורום נפרולוגיה