תוצאות האולטראסאונד.ממצאים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/03/2021 | 17:36 | מאת: דינה

שלום ומועדים לשמחה! בעלי בן 60,חולה סרקואידוזיס(ברמסיה כבר כ-20 שנה),יתר לחץ דם(מטופל ומאוזן) וסוכרת(מאוזנת). בשל האבנים בכליות עבר פעמיים ריסוק אבנים אנדוסקופי(פעמיים בכליה הימנית).הניתוח האחרון בעלי עבר באוקטובר 2019. באולטראסאונד האחרון:פרנכימה בעובי מעט ירוד דו''צ.הצטלקות פרנכימטית קטנה דו''ץ.אבנים קטנות/מוקדי סיד לינאלריים וסקולריים בכליות דו''צ. ברצוני לדעת: 1. מה עלולה להיות סיבה להצטלקות? 2. מה עלולה להיות סיבה לירידה בעובי פרנכימה? בתודה. דינה

ההצטלקויות והירידה בעובי הפרנכימה מבטאות פגיעה כלייתי כרונית. יתכן משנית לסרקואידוזיס אם היתה מעורבות כלייתית, לאבנים חוזרות או למחלות הרקע האחרות. מעבר לבדיקות הדם הכלליות כדאי לבצע (אם לא בוצעו) גם בדיקת שתן לכללית, ליחס אלבומין/קראטינין וכן איסוף שתן לסידן, נתרן וקראטינין על מנת להעריך האם קיימת הפרשה עודפת של סידן. אם לא בוצעה אנחיזה של האבנים בעבר יש לקחת בירור מלא.

מנהלי פורום נפרולוגיה