המוגלובין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/03/2021 | 10:58 | מאת: יאיר

שלום, יש לי אי ספיקת כליות כרונית עם ערכים של 1.5 ואני במעקב נפרולוג בקופה. לאחר ניתוח שעברתי ירד לי ההמוגלובין מ 10.5 ל 8.4 ועכשיו עלה ל 9.7. לא איבדתי דם ובבדיקות לא ראו מחסור בברזל אך מדדי דלקת שעלו. האם זה מסביר זאת? וזה ימשיך לעלות לבד? עירוי ברזל יכול לעזור גם אם אין מחסור? בנוסף רציתי לדעת האם כדאי לי לעבור לנפרולוג בבית חולים כי קרה כמה פעמים שהתפקודי כליה שלי ירדו ולקח זמן עד שהגעתי לרופא. בבית חולים יש מענה מהיר יותר כשזה קורה?

דלקת יכולה לגרום לירידת המוגלובין אך היא גם משבשת מדדי ברזל ועל כן מומלץ לחזור עליהם בהמשך, ולהשלים ברור אנמיה מלא (אם לא נלקח) שכן גם המולובין 10.5 אינו תקין ומחייב ברור. רק באי ספיקת כליות מאד מתקדמת ניתן ליחס אנמיה לאי ספיקת הכליות וזאת לאחר שנשללו סיבות אחרות. מומלץ לפנות לרופא המשפחה. יש יחסית מעט נפרולוגים ויש עומס בקהילה ובבתי החולים. לכן חשוב שיהייה רופא משפחה טוב, שידע לחזור על הבדיקות ולהסביר את רמת הדחיפות. פעמים רבות יש תנודתיות קלה בקראטינין שלא מחייבת שינוי טיפול או התיחסות דחופה.

מנהלי פורום נפרולוגיה