הצטלקות פרנכימה בכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/03/2021 | 13:09 | מאת: דוד

שלום, בן 31 מצנתר עם דלקות בלי פוסקות בשתן תוצאת us כליה ימין באורך 11.3 פרנכימה מוצלקת אין אבנים הודגמה ציסטה קורטיקאלית פשוטה 0.8 אין עדות להידרופרוזיס כליה שמאל 11.1 הכל תקין. כרגע בלי חום ותסמינים נוספים כאב קל במותן ימין ושמאל תרביות שליליות מחכים לצמיחה. מה משמעות התוצאה של פרנכימה מוצלקת האם מעיד בהכרח על ירידה בתפקוד של כליה ימין? רמות קיריאטינין בדם 0.67 בעקביות כל השנה. מיפוי אחרון היה בשנת 2017 עם תפקוד כלייתי די שוויוני 49%-51%. אשמח להתרשמותך תודה רבה וחג שמח.

איזור מצולק הוא איזור פגוע שלא תורם לתיפקוד הכלייתי. אם האזור הוא ממוקד וקטן אז זה לא בהכרח יפגע בתיפקוד היחסי של אותה כליה או בתיפקוד הכלייתי הכולל.

מנהלי פורום נפרולוגיה