לחץ דם גבוה. התייעצות.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/03/2021 | 16:54 | מאת: חנה

שלום רב, חמותי סובלת תקופה מסוימת מלחץ דם גבוה שעלה עוד לאחרונה. לחץ הדם הוא בסביבות 211/65. היא מטופלת בנפרולוגיה בתרופות. האם יש אמצעים נוספים מלבד התרופות שיוכלו לעזור לה להוריד את לחץ הדם? תודה רבה על המענה.

כעקרון הטיפול בלחץ דם גבוה הוא בתרופות, בשילוב עם תזונה נכונה ודלה בנתרן. לחצי דם קשים לאיזון דורשים בירור לחיפוש אחר מקור שניוני לעליית לחצי הדם. רק אם לא נמצא גורם ולחצי הדם לא מתאזנים תרופתית, אפשר לשקול אמצעים נוספים להורדת לחץ הדם שאינם תרופתיים

מנהלי פורום נפרולוגיה