קריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/03/2021 | 22:16 | מאת: מאור

שלום, שאלתי פה שבוע שעבר, סבא שלי בן 88 אחרי tavi. ערכי הקריאטינין הרגילים שלו הם 1.3-1.4. 25/02 בדיקה חודש אחרי סיטי שעשה 1.6. באשפוז לקחו גם ולפני היה 1.78 וכך גם יום אחרי. המוגלובין לפני 10.5 ויום אחרי 9.4. היום שבוע אחרי המוגלובין 8.4 קריאטינין 2.05 סודיום 134.2. בפעולה השתמשו ברנל גרד והוא קיבל הרבה עירויי נוזלים. הוא כל הזמן מודד משקל והוא עלה 2 קילו שאני מניח שזה מכל הנוזלים שנתנו לו. פוסיד לא לקח. מבחינת תרופות שקשורות לכליות מקבל אקספורג, שרצו להחליף באמלו אבל בסוף חזר לזה כששוחרר. אשמח לעזרתך 1. האם המשך העלייה בקריאטינין מעידה על פגיעה בכליה? האם זה משהו שאמור לעבור ותוך כמה זמן? 2. האם להפסיק את האקספורג? האם לקחת פוסיד כמה ימים כדי להוציא נוזלים? 3. מה את אומרת על ההמוגלובין והסודיום? האם מדאיג? יש לו בדיקות דם עוד שבועיים ותור לנפרולוג שבוע אחרי. האם צריך לפני?

16/03/2021 | 10:32 | מאת: מאור

הוא שותה הרבה ואין לו הרבה שתן

16/03/2021 | 14:38 | מאת: מאור

אתקן הוא מודד כל יום משקל לפני שהתאשפז היה 60 וגם יומיים אחרי כשחזר הביתה. מיום שישי (השתחרר ברביעי) התחיל לעלות 61.2, שבת 62, ראשון 62.5, שני 62.6 שלישי 62.4 כלומר העלייה התחילה רק אחרי השחרור יחד עם עלייה בקריאטינין ל 2 עכשיו לא יודעים אם לתת פוסיד כי מצד אחד לא טוב לכליות ומצד שני הוא צבר נוזלים, אבל הוא לא מרגיש בעיה בנשימה רק בצקות ברגליים שהיו גם לפני. בנוסף ההמוגלובין ירד עוד

מאור, נשמע שמצבו של אביך מורכב והוא צריך מעקב תכוף במרפאה נפרולוגית +/- מרפאת אי ספיקת לב. לא נוכל במסגרת הפורום לתת מענה לשאלות פרטניות. רק אומר שאם הוא צובר נוזלים (עולה במשקל, הופעת קוצר נשימה בשכיבה, בצקות) זה יכול להיות מסוכן ולכן תתיעצו עם רופא המשפחה על חידוש פוסיד לפני שיעלה עוד במשקל

17/03/2021 | 10:44 | מאת: מאור

תודה אין אי ספיקת לב או קוצר נשימה, הבצקות הן רק ברגליים ואולי קצת בבטן - עלה 2 קג לבסוף הופנה לבדיקה דחופה והתייעצות עם נפרולוג, מה שכנראה קרה זה שתפקוד כלייתי החמיר עוד מאז הסיטי מ 1.3 ל 1.6 והמשיך לעלות עד ל 1.87 החליטו לתת אמלו במקום אקספורג ופוסיד פעם ביומיים המצב המדאיג הוא שהוא נותן פחות שתן בגלל ההחמרה ואז מצטברים הנוזלים. הסבירו לנו שהפוסיד או יעזור או יפגע כמה שאלות אם אפשר - מה שתוכלי 1. האם יכול להיות שהפגיעה היא זמנית והכליות יחזרו למצב הקודם וייתן יותר שתן? כמה זמן זה יכול לקחת? 2. ההמוגלובין להבנתי יכול להיות מעודף הנוזלים. אם זה ימשיך, מה אפשר לבדוק או לעשות? 3. לגבי סודיום באי ספיקת כליות - האם זה ככה באי ספיקת כליות שהוא יורד? אצלו ראו גם בדם 134.2 וגם בשתן נמוכה 16. האם הפוסיד לא יכול להוריד את זה עוד יותר? האם צריך לאכול מלח? 4. באופן כללי על התנהלות עם חולי כליות - יש לו נפרולוג בקהילה. האם במקרים כאלה שיש חשש לפגיעה בכליה והצטברות של נוזלים זה מצריך לעבור לרופא בבית חולים? אני לא יודע אם הרופא בקהילה זה מספיק 5. אם המצב מחמיר והוא נותן פחות שתן וצובר נוזלים זה סיבה לפנות לאשפוז?

מנהלי פורום נפרולוגיה