לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/03/2021 | 19:24 | מאת: נעמי

שלום אבא שלי בן 88 מקבל אקספורג 160/5 ולאחרונה העלו לו ל 160/10 כי הלחץ דם עלה ל 160. זה ככה כל חורף ובקיץ יורד וחוזרים. הוא היה באשפוז אחרי צנתור ובגלל שהקריאטינין היה 1.7 במקום 1.4 בדרך כלל נתנו לו רק אמלו 10 ואמרו לחזור על הבדיקת דם ולחזור לאקספורג. האם ב 1.7 לא כדאי לתת ולסרטן? רק אם הקריאטינין יורד? ההשפעה על הלחץ דם לא גדולה הוא עדיין מאוזן בלי אבל אמרו לנו שיש השפעה מגנה על הלב

כשהקראטינין יציב רצוי לתת ואלסרטן (התרופה שיחד עם אמלודיפין מרכיבה את אקספורג). ואלסארטן משמר תיפקוד כליה לאורך זמן, אך גם גורם לירידה בתפקוד הכלייתי . לכן כשיש אי ספיקת כליות חדה ממתינים.

10/03/2021 | 22:20 | מאת: נעמי

תודה רבה על כל התשובות המפורטות שאתן נותנות כלומר אם נעשה את הבדיקה ביום ראשון או אחרי זה והוא נשאר אותו דבר אפשר לחזור לאקספורג? או צריך שירד?

אם בבדיקה הבאה הקראטינין לא חזר לערכי הבסיס אני הייתי ממתינה עוד כמה ימים וחוזרת על הבדיקה שוב לפני החידוש. אם אכן התיצב על ערך בסיס גבוה יותר חדש הייתי מחדשת. אבל זו דעה ואפשר גם אחרת

מנהלי פורום נפרולוגיה