pkd והדמיית כלי דם במוח, ונפיחות בטנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/03/2021 | 18:33 | מאת: דורון

שלום, שתי שאלות: 1. אני בן 37, יש לי כליות פוליציסטיות, לאמא גם כן, בת 72 עדיין לא בדיאליזה, אבל egfr<15. אחיה עבר השתלת כליה וכך גם שניים מבניו. מעולם לא עברנו בירור גנטי. תפקודי הכליות שלי תקינים. לאחרונה הפנו את אמא שלי לבדיקת mra בגלל החשש לאניוריזמות. נפרולוגים לא הפנו אותי מעולם לבדיקה כזו, ואני מתלבט אם לבקש הפנייה. החשש שלי הוא לגלות משהו שאין כל כך מה לעשות לגביו, ומצד שני כמובן שאם יש סיכון משמעותי אז כדאי לגלות. אשמח לעצתך בנושא. עשיתי לאחרונה mri רגיל במסגרת מחקר, והוא יצא תקין, אבל הוא לא היה מכוון לכלי דם. 2. בשבועות האחרונים יש לי נפיחות בבטן, ואני תוהה אם זה קשור לכליות. יש לי תחושת אי נוחות קלה, אבל אין לי כאבים כלל וחוץ מזה אני מרגיש טוב. האם יש צורך בבירור אצל רופאת המשפחה?

ישנה התוויה לבדיקת mra באנשים עם סיפור משפחתי של אנוריזמות מוחיות, אם יש תלונות על כאבי ראש, אם אתה עובד בעבודה בסיכון וכו. אם אין גורמי סיכון, לא נהוג לבצע את הבדיקה. בנוגע לנפיחות הבטנית - כמובן שיכולות להיות בעיות שאינן כלייתיות ולכן כדאי להוועץ עם רופאת המשפחה. אבל עם השנים הכליות יכולות לגדול ולגרום ללחץ על איברי הבטן ואף גדילתה, בעיקר אם אתה מאוד רזה. שאלה בנוגע לבירור הגנטי - תלוי מה אתה מעוניין לעשות עם המידע. זה יכול להיות רלוונטי למשל לתורם פוטנציאלי מהמשפחה, לפני היריון במשפחה ועוד

מנהלי פורום נפרולוגיה