פענוח בדיקת שתן - כאב עמום במותן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/03/2021 | 00:16 | מאת: רועי

שלום, כבר יותר משנה שאני סובל מכאב עמום במותן ימין (איזור הכליה), בזמן האחרון הכאב קצת התגבר בעוצמה ובתדירות. עשיתי בדיקת שתן ואשמח לפענוח: LEUCOCYTES-SED - 2 /HPF ERYTHROCYTES-SED - 24 /HPF MUCUS-SED - MODERATE HYALINES CASTS-SED - 1 /LPF GLUCOSE - U STRIP - NORMAL BILIRUBIN- U STRIP - NEG KETONES- U STRIP - NEG SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.033 PH- U STRIP - 6.0 PROTEIN- U STRIP - 20 mg/dl UROBILINOGEN-U STRIP - NORMAL RBC calc. - U STRIP - 60 /µl NITRITE- U STRIP - NEG LEUCOCYTES - U STRIP - NEG Urine culture - אין צמיחה מציין שבבדיקת CT שעשיתי לאחרונה התגלתה אבן בגודל 0.4 בגביע התחתון בכליה הימנת. יש לי גם עבר של אבנים בכליות אבל בשונה מפעם שעברה שהכאבים היו חדים וחזקים ובאו בפתאומיות, הפעם הכאב הוא עמום ובא בגלים כבר למשך תקופה ארוכה. אורולוג שראיתי לאחרונה טוען שלדעתי מקור הכאבים הוא לא באבן. (בשל הגודל והמיקום) האם יש משהו חרגיש בתוצאות שלי? אשמח להכוונה, אני על סף ייאוש :(

לפי התוצאות יש דם בשתן בהסתכלות במיקרוסקופ. זה יכול להיות על רקע האבן. לא יודעת אם זה המקור לכאבים אך אם מדובר באבנים חוזרות כדאי לשים לב האם יש טיפול תזונתי שיכול לעזור. הקפדה על שתיה מרובה, תזונה דלת נתרן והפיתת החלבון מן החי. כדאי לעשות איסוף למרכיבי האבנים השונות כדי להבין האם יש טיפולים ספציפיים נוספים

10/03/2021 | 18:22 | מאת: רועי

תודה על התשובה, במקרה והכאב לא נובע מהאבן, איזה בדיקות עליי לבצע כדי לגלות את מקור הכאב?

לא יכולה לומר, כי באותה מידה הכאב יכול להיות ממקור אורטופדי, מהכליה או מאיבר אחר. צריך לגשת להבדק על ידי רופא כדי להחליט מה מקור הכאב

מנהלי פורום נפרולוגיה