עליה בל"ד סיסטולי בלבד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/03/2021 | 00:19 | מאת: אבי

שלום בן 60 . מטופל כ 10 שנים בל"ד רק ע"י נורווסק ששמר כל השנים על ל"ד יציב סביבות 130-70. הל"ד הססטולי עלה בשנה האחרונה מ 130 לממוצע של סביבות 155 די קבוע ואילו הדיאסטולי ללא שינוי נשאר סביבות ה 70 ולפעמים אפילו פחות ! מבקש לדעת האם ישנם תרופות שמורידות רק את הל"ד העליון - הסיסטולי ? ( ואם אפשר להסביר את המשמעות של עליה רק בל"ד הסיסוטולי בלבד ) מודה לתשובתך .

עם העליה בגיל אנו רואים יותר יתר לחץ דם סיסטולי בדיד, כלומר מצב בו לחץ הדם הסיסטולי מןגבר ואילו הדיאסטולי תקין או אף נמוך. זה נובע בין היתר מעליה בקשיחות העורקים עם הגיל וירידה באלסטיות שלהם. נורווסק נחשבת תרופה טובה למצב זה. יש לפנות לרופא המשפחה לבדוק האם ניתן להעלות מינון או שיש צורך בתרופות אחרות

מנהלי פורום נפרולוגיה