סיטי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/02/2021 | 20:16 | מאת: מאור

שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת, בן 89 אמור לעבור tavi, קריאטינין בערך 1.4 חודש לאחר סיטי לב שבוצע לפני הפעולה עלה ל 1.6. בשבוע הבא עושה את ה tavi, שאלתי קודם אם העלייה היא מהחומר ניגוד אם היא הפיכה, ובנוסף כמה זמן אחרי הצנתור לעשות בדיקה נוספת. אשמח לתשובה אם אפשר שאלה נוספת - בעקבות חשד לקריש באוזנית צריך לעבור אקו לב דרך הושט או לחילופין סיטי נוסף אם תהיה ירידה בקריאטינין. הוסבר לנו שגם לאקו יש סיכונים וגם לסיטי מבחינת הכליות. מה לדעתך כדאי? כאמור סיטי זה אפשרות רק אם תהיה ירידה בקריאטינין

28/02/2021 | 21:02 | מאת: מאור

ענית כבר על השאלה הראשונה - תודה רבה! אם אפשר, כי זה בטח קשה לומר, האם כפי שכתבתי עדיף אקו דרך הושט או סיטי אם ירד הקריאטינין. הקרדיולוג אמר שזה החלטה שלנו

מציעה לברר עם הקרדיולוג המטפל אם לברור הנוסף תהייה משמעות טיפולית. אם ממילא מטופל במדללים אז אולי אין צורך בעוד ברור.

01/03/2021 | 11:04 | מאת: מאור

יש משמעות טיפולית. אחרי הצנתור הוא אמור לקחת בנוסף לאספירין פלביקס, ואם יתגלה קריש יצטרך לקחת במקום נוגד קרישה. ההתלבטות היא אם הוא יחזור לקריאטינין 1.4 (עכשיו הוא עלה ל 1.6 בגלל הסיטי), אם לעשות שוב סיטי ולהסתכן שוב בפגיעה בכליות או לעשות אקו דרך הושט שיש לו גם סיכונים

מנהלי פורום נפרולוגיה