האם זה בסדר לעשות את בדיקות ה- MRI ככה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/02/2021 | 18:37 | מאת: אביאל

שלום, אני אמור לעשות בקרוב שתי בדיקות MRI באותה פעם. בהמשך כנראה שיהיה עלי לעבור בדיקת MRI נוספת. לאחרונה אני נמצא בבירור אצל נפרולוג בעקבות כאבים בכליות ובשלפוחית השתן. בבירור מעבדתי נמצאה רמה מוגברת של RENIN DIRECT שיצא 88.10 (טווח 4.4-46.1). לפי מה שהבנתי שאר הבדיקות ששייכות לכליות תקינות. האם לאור התוצאה המוגברת של הרנין מותר לי לקבל חומר ניגוד גדוליניום, במיוחד בהתחשב בעובדה שיהיה צורך בכמות מוגברת של החומר בגלל שזה 2 בדיקות? לפי מה שהבנתי אני אקבל DOTAREM. אני יודע שיש סוגי גדוליניום שמותרים לשימוש באנשים עם בעיות בכליות, האם יש צורך בזה אצלי? תודה.

התפקוד הכלייתי שלך (כך דיווחת בשאלה זו ובעבר) תקין כך שכל סוג של גדוליניום מותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה