קריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/02/2021 | 14:53 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 89. עם אי ספיקת כליות creatinine 1.3-1.4. צריך לעבור tavi, עבר כבר צנתור אבחוני וסיטי. קיבל עירוי נוזלים לפני כל בדיקה. 04/01 לפני הצנתור קריאטינין 1.29 אוראה 57.3 חלבון 7.02 20/01 כמה ימים אחרי הצנתור סוכר 103 קריאטינין 1.23 אוראה 57.7 חלבון 6.76 25/02 חודש אחרי הסיטי קריאטינין 1.62 אוראה 96.7 סוכר 118 חלבון 6.55 אמור לעבור את ה tavi בעוד שבועיים נראה שאחרי הסיטי יש עלייה משמעותית בקריאטינין. אם זה חודש אחרי זה הפיך? ביקשנו לעשות את ה tavi עם רנל גרד. האם יש דבר נוסף שיכול למנוע פגיעה בכליה? כמה זמן אחרי הצנתור לחזור על הבדיקה?

הסיבה לעליית הקראטינין אינה דווקא החשיפה לחומר ניגוד ויתכנו סיבות אחרות, בעיקר במטופל עם מחלת לב ברקע. ממליצה על הערכת נפרולוג. הקרדיולוגים מודעים לסיכון לפתח אי ספיקת כליות סביב פרוצדורת ה tavi ומשתמשים באמצעים הקיימים להפחית את הסיכון - מתן נוזלים ככל האפשר, שימוש ברנל גארד, המנעות מתרופות העלולות לפגוע בכליות וכו

25/02/2021 | 21:57 | מאת: מאור

תודה חוץ מהיצרות המסתם אין עוד משהו משמעותי, והוא יציב שנים כך שאני לא חושב שיש סיבה אחרת אם זו הסיבה, האם זה הפיך? וכאמור כמה זמן אחרי ה tavi לדעתך כדאי לבדוק שוב?

28/02/2021 | 09:02 | מאת: מאור

אשמח לתשובה כי אנחנו חוששים שזה משהו קבוע

אין לי דרך לדעת בשלב זה האם זה הפיך. ממליצה לבדוק תפקודי כליות כ 5 ימים אחרי ה tavi. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה