האם עדיין יש לי חלבון בשתן ומה משמעות התוצאה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/02/2021 | 17:29 | מאת: ליאת

יש לי כליה אחת ואני במעקב נפרולוגי עקב המצאות חלבון בשתן. לבקשת הנפרולוג עשיתי בדיקת שתן מסוג Albumin/creatinine ratio | mg/g creat. צירפתי קובץ של התשובה. התוצאה היא 0 אני מניחה שזה בסדר אבל יש שם הערה שלא הבנתי אם היא נוגעת אלי... האם התוצאה תקינה, והאם ההערה אומרת שעדיין ישנו חלבון בשתן? אשמח לפענוח. אני מאוד בלחץ מזה...

09/02/2021 | 17:33 | מאת: ליאת

במידה ולא ראית את הקובץ שצירפתי בהערות היה כתוב: Microalbuminuria: 30-300 mg/g creat. Proteinuria: >300 mg/g creat.

יחס אלבומין לקראטינין של 0 הוא תקין, נפלא, נהדר.

10/02/2021 | 13:16 | מאת: ליאת

אני ממש שמחה לשמוע, תודה רבה לך :) וההערה שהייתה רשומה בתוצאה, את יודעת אם היא מובנית או שאומרת שעדיין יש לי חלבון בשתן? אני במכבי אם זה עוזר.

להערכתי מראים לך את ערכי היחוס : בין 30-300 mg/g albumin/creatinine זה מיקרואלבומינוריה, מעל ל 300 זה מקרואלבומינוריה. את רשמת בטעות אולי פרוטאינוריה. אם יש לך 0 אלבומין בשתן זה לא סביר (יש יוצא דופן אך עקרונית לא במקרה של מעקב כליה בודדה). אם יצא לך 0 את תקינה.

אנחנו לא רואות את הקובץ, אבל 0 זה בהחלט תקין

12/02/2021 | 08:38 | מאת: ליאת

עכשיו קיבלתי תשובה לבדיקה נוספת של Protein / Creatinine (U) והיחס אשר נמצא הוא 44.72 האם זה תקין?

תקין

מנהלי פורום נפרולוגיה