טיפול בהרגעה במקום תרופה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/02/2021 | 00:04 | מאת: שי

שלום לדר אני מקבל טיפול ללחץ דם על סמך בדיקה בחדר האחות.אצלי תמיד גבוה כשרופא או אחות בודקים.בבית אני נורמלי לגמרי גם בלי תרופות. לאחרונה אני בתקופת סטרס ולחץ הדם תפס קצת גובה ל170.80.רופא בבריאותה נתן לי כדור הרגעה הפעם הראשונה בחיי..ותוך עשר דקות הלחץ נהיה נורמלי... שאלתי ..האם ניתן לוותר על הטיפול בלחץ דם ולעבור ולטפל בהרגעה בלבד..עדיף ללא תרופות. תודה

אתה מתאר לכאורה את תסמונת החלוק הלבן. וזה באמת לא מחייב טיפול תרופתי אלא אם בכל מצב סטרסוגני בחיים עולה לחץ הדם כך שבמהלך היום אתה עם ממוצע לחץ דם מוגבר. מומלץ לבצע הולטר לחץ דם בשלב ראשון ולדיין את הנושא עם התוצאות עם רופא מטפל. גם תרופות להרגעה הן תרופות אך שבשימוש ממושך יש אליהן הסתגלות. אתה יכול לשקול אמצעים לא תרופתיים משלימים כמו מדיטציה, יוגה, טיפול נפשי, שינוי הרגלי חיים.

מנהלי פורום נפרולוגיה