מעבר בין תרופות ללחץ דם.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/02/2021 | 23:10 | מאת: שי

שלום לדר הילה מטופל באנלאפריל 5 מג כבר 12 שנים. לאחרונה לחץ הדם עלה קצת.רופאת המשפחה החליפה לי את התרופה לקטור 80. מלימוד הנושא..הבנתי שלא רצוי לטפל בשני סוגי התרופות האלה בו זמנית. שאלתי.האם ניתן להתחיל לטפל בוקטור מיד כאשר האנלפריל עדיין בגוף..? וכמה זמן לוקח לאנלאפריל התנקות מהגוף לאחר ההפסקה בטיפול.? ובכלל..מה דעתך על הוקטור כטיפול בלחץ דם.. תודה

הוקטור והאנלדקס הן תרופות "בנות דודות". מנגנון הפעולה שלהן משיק. אתה קיבלת מינון מאד קטן של אנלדקס. שמינית מהמינון המקסימאלי. בוקטור הועלה לך המינון (יחסית למקסימאלי ). אנני יודעת מדוע רופאת המשפחה החליטה לשנות את הטיפול ולא להעלות מינון. ההנחיה היא לא לתת את שתי התרופות ביחד לטיפול כרוני. אין בעיה מחפיפה קצרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה