יתר לחץ דם..........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/01/2021 | 16:54 | מאת: ערן

שלום, אני בן 37, לא מעשן, משקל 75 על 172 גובה. בריא בסה"כ. לפני חודשיים בערך התחלתי לחוות יתר לחץ דם, עד שלילה אחד הרגשתי דופק ממש חזק והלכתי למיון לבדיקות שיצאו תקינות. לחץ דם היה 90/160. מאז הרופאה שלחה אותי לבדיקות דם, אק"ג, הולטר לחץ דם, הולטר לב, בדיקת מאמץ, אקו לב. הכל יצא תקין. בנוסף הורדתי את כמות הנתרן למינימום, הוספתי יותר ירקות ופירות לתזונה והתחלתי לעשות פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע. אני מנטר את הלחץ דם פעם בכמה ימים והממוצע הוא 78/134 כרגע אבל הבדיקה האחרונה היתה 83/146, בנוסף לפעמים קשה לי להירדם בלילה, אני מרגיש את הזרימה בעיקר לאורך צד ימין עד הראש כולל העורף. אני שומע את הדופק במנוחה. שמתי לב שיש קורלציה בין מערכת העיכול שעובדת לעליה בלחץ דם. איזה עוד בדיקות אפשר לעשות?

נראה שעשית את הבדיקות הדרושות ולחץ הדם מגיב לשינוי באורח החיים. בשל התלונות שלך ממליצה גם על דופלר עורקי צוואר

מנהלי פורום נפרולוגיה