שתן בצבע ורוד-אדום- מ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/01/2021 | 20:01 | מאת: אמיר

שלום לך מזה 5 ימים הופיע אצלי דם בשתן,תחילה יצא קצת דם ולאחר מכן שתן רגיל. לאחר אוננות פעמיים במהלך היומיים האחרונים,ישנו דם בזרע ואיני רואה יותר דם בשתן. בדיקת שתן יצא RBC calc. - U STRIP-35/ אני מחכה לבדיקת תרבית שתן. אולטראסאונד כליות,שלפוחית ופרוסטטה תקינים. שורף לי בפין לאחר גמירה ויש הרגשה כללית של כאבי מותניים וגב תחתון. בביקור אצל אורולוג נתן לי לעשות המון בדיקות כגון סי טי כליות ודרכי שתן,ציסטולוגיה,איסוף שתן ובדיקות דם. עברתי 3 סי טי ב9 שנים האחרונות וחושש לעבור עוד סי טי. האם בדיקת Mri אמורה להחליף סי טי? האם היא מהימנה מספיק? יש לי אפשרות לעשות mri באופן פרטי וזה נעשה עם זריקת יוד. תודה

האורולוג אכן שלח אותך לבדיקות הנדרשות. מניחה שבין הסיבות להפנייה לסיטי הוא גם רצה לראות אבני כליה שיכולות להסביר דימום. בדיקת mri פחות מוצלחת לעניין זה. מבינה את החשש מקרינה אך כדאי להתייעץ עם הרופא המפנה

מנהלי פורום נפרולוגיה