עובד הצעות לא יודי מה לעשות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/01/2021 | 16:44 | מאת: יניב

שלום, הגיוני שב 2018 בסיטי אמרו לי ציסטה ריטוקלאלית פשוטה ו ב2021 ב mri אומרים לי ציסטה בוסניאק 4? ציסטה יכולה להשתנות? Mri יותר מדויק, זאת ציסטה בכליה שמאל בגודל 1.9 ס"מ. כמו כן הגיוני שאורלוג יאמר לי תעשה בדיקה חוזרת עוד שנה לראות האם יש שינוי? זה לא מסוכן להמתין שנה שיכול להתפתח ולפגוע באיברים אחרים בגוף? הגיוני שיאמרו לי תמתין שנה זה לא רולטה והימור שיכול להגיע למצב קשה יותר? לא ברור לי מה יש להמתין שנה זה מסוכן או שלא לפי הצילום ....אומר לי לפעמיים מחלים לבד? אני לא יודע האם לנתח או לקחת סיכון וסוג של הימור להדרדרות.

יניב, אני מבינה שאתה חושש מאוד מהממצא אך עליך להבין שמטרת הפורום לא לתת מענה בבעיות ספציפיות שכאלה. זה יהיה לא אחראי ולא נכון. אם אתה לא בטוח בתשובה שקיבלת, ממליצה שתפנה לאורולוג נוסף עם תוצאות הבדיקה להערכה חוזרת. לא בפורום אלא לבדיקת רופא ממש. כעקרון ציסטות יכולות לשנות את אופיין וזו מטרת המעקב.

מנהלי פורום נפרולוגיה