פיאלונפריטיס בכלייה הימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/01/2021 | 13:49 | מאת: אוריה אלון

היי, לפני כ3 חודשים התאשפזתי בעקבות פיאלונפריטיס בכלייה הימנית שהסתבך והגיע לאיזור בעייתי בכלייה ולמחזור הדם. בתרבית שתן נמצא חיידק האי קולי קיבלתי אנטביוטיקה דרך הוריד והשתחררתי אחרי שבועיים . כעת עדיין סובלת מכאבים באותו איזור בדיוק שבאים והולכים . עשיתי בדיקות דם+שתן+אולטרסאונד כליות והכל יצא תקין. האם זה נורמלי שעדיין כואב לי מאז או שיש עוד בדיקות שכדאי לעשות ? תודה מראש.

הימשכות הכאב היא לא אופינית. פיאלונפריטיס עלולה להסתבך ולהפוך לאבצס כלייתי. בדרך כלל חוץ מכאב מותני שלפעמים קיים מלווה בסימני דלקת (חום, מדדי דלקת מוחשים בבדיקות הדם למשל), ובהדמיה בדרך כלל רואים ממצא. מהנתונים שמסרת זה לא נשמע המקרה. בגלל שUS היא בדיקה שתלויית מבצע ופחות רגישה, אפשר להתיעץ עם רופא מטפל על הדמיה נוספת (US חוזר, או בדיקת סי טי). לוודא כי נלקחו מדדי דלקת וכי אינם מוחשים.

24/01/2021 | 09:46 | מאת: אוריה אלון

תודה ! במידה וUS יוצא תקין אפשר להיות רגועה או שיש סיכוי לעוד תרחיש חוץ מאבצס ?

מנהלי פורום נפרולוגיה