עלית קריאטינין - מאוד מדאיג

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/01/2021 | 00:03 | מאת: אלה

שלום רב! אבא שלי בן 84 . ברקע סכרת , לחץ דם מאוזנים יחסית . אי - ספיגה כליות קלה שנים (קריאטינין 1.2-1.3). לפני חודש התאשפז בגלל אירוע לב ( הפרעות בקצב הלב ועשו לו צינטור עם הכנסת סטנד). לפני קיבל lipitor 40qhs, xatral 10qhs, nexum 40qam, losardex 50 1/2 januvia 100qam, ASA 100qam, avodart 0,5qam אחרי צינטור השתחרר עם plavix 75qam, xarelto 15qam, procor400 X2 בנוסף לתרופות הקודמוץ קריאטונין עלה ל1.67 הטיפול שונה לפני 3שבועות ל- norvasc 5qam , procor 200 ,ELIQUIS 5MG X 2 הקריאטינין ממשיך לעלות , היום 1.8 האם זה יכול להיות קשור לתרופות? או/ו לצינטור? מה עושים? האם זה בלתי הפיך? עד כמה זה מסוכן ומה זה אומר? אני מאוד מודאגת תודה מראש

אי ספיקת הכליות יכולה להיות משנית לצנתור / לתרופות / מסיבות אחרות. חשוב שרופא יעריך את אביך בהקדם, כולל בדיקתו, כדי להעריך מה הגורם הסביר יותר ומה השינויים שיש לבצע בטיפול. מדובר במקרה מורכב שלא ניתן לענות עליו במסגרת הפורום

מנהלי פורום נפרולוגיה