שתן בצבע ורוד-אדום ב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/01/2021 | 14:26 | מאת: אמיר

בן 45 שלא סובל ממחלות אך חליתי בקורונה לפני חודשיים ולוקח ויטמנים בי,סי די מזה יותר מיום כשאני משתין,יוצא תחילה שתן בצבע אדום-ורוד בכמות קטנה ולאחר מכן צבע רגיל.יש כאב קל במותניים בדיקת שתן בסטיק אצל רופא משפחה תקינה אני משתין רבות ואני נכנס לשירותים וגם בלילה קם פעמיים לפחות יש לציין שהייתי אצל אורולוג לפני 5 חודשים ועשיתי בדיקות שתן כלליות ותרבית והיה תקין.כמו כן עשה לי בדיקת זרימת שתן

התאור של שתן אדמדם בתחילת המתן שמצטלל מרמז אולי על דימום בדרכי השתן התחתונות ( אחרי השלפוחית- אורטרה, פרוסטטה?). זה לחוות דעת ובדיקת אורולוג. עודף ויטמין C מעלה את הסיכון לאבני קלציום-אוקסאלאט . כמו כן הוא עלול לגרוםלמסך נוכחות כדוריות דם אדומות בשתן בבדיקת סטיק שתן. מציעה לשלוח דגימת שתן למיקרוסקופ (בו יראו כדוריות דם אדומות אם ישנן, ואפשר גם לעיתים למצוא קריסטלים שהם גבישי אבן). מציעה לשקול לבצע הדמיה של דרכי השתן ואיסוף שתן כמותי ל 24 שעות .

16/01/2021 | 22:32 | מאת: אמיר

תודה על התשובה, מחר אני אמור לבצע אוטראסונד כליות ודרכי שתן ובנוסף בדיקות שתן כלליות ותרבית. שמתי לב שיש דם וכריש קטן עם הזרע, האם זה המקור לדם?

17/01/2021 | 20:21 | מאת: אמיר

שלום ד"ר עשיתי בדיקת שתן כללית ורמת כדוריות הדם האדומות 35 . אולטראסאונד כליות ודרכי שתן עם הפרוסטטה-תקין יש לי דם עם נוזל הזרע כרגע איני רואה את הדם בעין

דם בנוזל הזרע מצריך בדיקת אורולוג

יכול להיות. תעדכן את האורולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה