תרופות מסוג ace2....

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/01/2021 | 14:34 | מאת: יוליה

האם ישנה עדיפות להמנע ממתן תרופות מקבוצת ace2 במידה האפשר ולהעדיף תרופה מסוג אחר? שואלת כי בגלל מיגרנות קיבלתי בין היתר מהרופא מרשם לתרופה מהסוג הזה ואני מתלבטת אם ליטול או לנסות משהו שונה בעקבות החשש שעלה בתחילת המגיפה לקשר בין תרופות אלו למחלה קשה יותר בקרה חולי קורונה

אכן בתחילת המגיפה עלתה שאלת בטיחות בשימוש בתרופות אלו אבל לאחר בחינת הנתונים בקפידה על ידי האיגודים המקצועיים יצאה הנחיה להמשיך להשתמש בתרופות אלו. לא בטוחה מה הקשר בין התרופה הזו לטיפול במיגרנה, אלא אם זה מלווה בלחצי דם גבוהים, אך בכל מקרה ניתן להשתמש בה

11/01/2021 | 12:28 | מאת: יוליה

השאלה שלי בעצם האם ההנחייה להמשיך להשתמש היא כי לא נמצאה הוכחה חותכת למחלה קשה יותר (עדיין) ועדיף לא להפר איזון של חולי לחץ דם מאוזנים או שהנושא נבדק ונמצא כי אין קשר בין התרופות הללו באמת לבין מחלה קשה יותר? מקווה שהבנת את כוונתי.

בתחילת הדרך עלתה השערה שתרופות אלו יכולות להשפיע אבל אין לכך עדויות. יש אפילו הטוענים שתרופות אלו דווקא יכולות להיטיב

מנהלי פורום נפרולוגיה