תוצאות בדיקת mri תוצאות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/01/2021 | 19:12 | מאת: יניב

מה אומר התוצאות ? דורש אישפוז סיבת ? ניתוח? הבדיקה: בירור כאבי צד שמאל הכבד במימדים ועוצמת אות תקינים ללא ממצא מוקדי. כיס המרה תקין, דרכי מרה לא מורחבות. הטחול, הלבלב ובלוטות יותרת הכליה הודגמו ללא חריג. הודגמו שתי ציסטות קליפתיות בכליה השמאלית, בשליש האמצעי/לטרלי ציסטה בקוטר 10 מ"מ )פשוטה(, בקוטב העליון ציסטה סגלגלה שקוטר 19 מ"מ מכילה מוקד פוליפואידי בעל עוצמת אות גבוהה ב-T1 ומופחתת ב-T2 העובר האדרה בגדוליניום ללא האטת דיפוזיה, לא נראו ממצאים מוקדים נוספים. הכליה הימנית תקינה לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. בסיכום: ציסטה עם גוש דימומי ומואדר בקוטב העליון של הכליה השמאלית )בוסניאק 4 )לפי הפירוט לעיל. אם יידחה דיגום בשלב זה חיוניים מעקב וביקורת.

יש לך ציסטה מורכבת, ממצא הדורש הערכה אורולוגית ואולי גם הסרה שלו. לא מדובר בפעולה דחופה ואין צורך באשפוז. יש לקבוע תור למרפאה אורולוגית בהקדם

מנהלי פורום נפרולוגיה