כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/01/2021 | 23:18 | מאת: א

שלום, סבא שלי בן 89 עם אי ספיקת כליות קריאטינין 1.4, היצרות קשה של המסתם האאורטלי. אמור לעבור tavi. בחודש הקרוב יעבור סיטי וצנתור אבחנתי ולאחר מכן את ה tavi וכל אלה כרוכים בחומר ניגוד. כמובן שאין ברירה ונצטרך לעשות את הבדיקות אבל רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לצמצם את הסיכון לפגיעה בכליה וכמה זמן אחרי כל פעולה לבדוק קריאטינין. בין הדברים שראיתי - עירוי נוזלים, אצטיל ציסטאין, הפסקת תרופות ללחץ דם - מקבל אקספורג. משהו שעלה במוחי - האם כדאי לרווח יותר את הבדיקות וה tavi או שזה לא משנה אם יהיו בהפרש של חודש או חודשיים? אשמח לדעת לגבי הדברים שציינתי ובכלל מה את נוהגת והפרוטוקול שעושים לפני סיטי עם חומר ניגוד וצנתור. טכנית, איך אני בודק עם בית החולים שהם דואגים לדברים האלה? כנראה יהיה באיכילוב

אי אפשר להעמיס עליו נוזלים טרם הצנתור לאור היצרות המסתם, ולכן הקרדיולוגים אצלנו משתמשים במכשיר שנקרא renal guard שמווסת את קצב הנוזלים. אצטיל ציסטאין לא משמש בימינו יותר למניעת פגיעה מחומר ניגוד, נמצא שהוא לא באמת יעיל. לא תמיד מפסיקים אקספורג׳ לפני הפרוצדורה. צריך להחליט לפי המטופל. הסכנה ביציאה מאיזון לחץ דם לפעמים עולה על חשיבות הפסקת הוולסרטן שהתרופה מכילה. חודש חודשיים הם זמן בהחלט מספיק להפרדה בין הפרוצדורות.

08/01/2021 | 09:50 | מאת: א

תודה אם ככה לפני הסיטי הוא לא יכול לקבל נוזלים? אין מה לעשות? כעיקרון ניתן לבצע את הסיטי הצנתור והפעולה בהפרש של שבוע בין כל אחת. השאלה כמה זמן היית ממליצה לרווח בין כל אחת, אם זה משנה. צריך לבדוק יומיים אחרי כל בדיקה קריאטינין ולפי זה אולי? רוצים לעשות כמה שיותר מהר אבל עם כמה שפחות סיכון לכליות

בין הסיטי לצנתור מספיקות 72-96 שעות. בין צנתור לצנתור מחכים יותר , 3-4 שבועות. יכול להיות שאפשר לתת נוזלים השאלה כמה. את זה צריך להעריך הרופא שבודק אותו

מנהלי פורום נפרולוגיה