פענוח אולטראסאונד כליות ושלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/01/2021 | 19:49 | מאת: רחל לוי

שלום דוקטור עשיתי אולטראסאונד של הכליות ושלפוחית השתן כלייה שמאלית הכל בסדר אך התוצאה לגבי כליה ימנית כתוב שיש בקוטב עליון הודגמה ציסטה קורטיקלית בגודל 0.7ס״מ , בעלת דופן מסויג חלקית . הודגם אגן חוץ כלייתי ברוחב 0.4ס״מ. ללא הרחבת גביעים או שופכן רושם לאבנים בודדות זעירות בתוך הגביעים . שלפוחית השתן טובה אין בעיות אודה לך אם תעני במהרה כי אני לחוצה והאם יש בעייה רצינית תודה

הציסטה קטנה ותדרוש מעקב בעתיד אך אין צורך להלחץ ממנה. לגבי האבנים הקטנות - כדאי להתחיל בשתיה של 2-3 ליטר ליום, ויעוץ תזונתי. בכל מקרה לא מדובר במשהו מסוכן לאור הנתונים שמסרת

מנהלי פורום נפרולוגיה