בדיקת MRI כליות ומערכת השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/01/2021 | 20:03 | מאת: יפתח

שלום האם בדיקת MRI כליות ומערכת השתן היא בדיקה טובה לאיתור או שלילה של פתולוגיות בכליות ובשלפוחית השתן? ידוע לי שCT כליות היא בדיקה טובה לאיתור אבנים, אבל האם פרט לזה, יש לCT יתרון נוסף על פני MRI? תודה

סיטי אפשר לעשות בנוכחות שתלים רפואיים שונים (למשל קוצב) בעוד שלא כך הדבר בmri. יש סוגי סיטי שונים לדרכי השתן (בניהם סיטי אורוגרפיה, סי טי תלת פאזי של הכליה , סי טי פורוטוקול אבנים) שעוזרים לאבחן פתולוגיות שונות. Mri נחשבת בדיקה משלימה אם צריך. מאבחנת טוב יותר קרצינומה של הפרוסטטה.

25/01/2023 | 12:58 | מאת: יעל

שלום רב, בדיקות שתן שעשיתי בעקבות התייבשות העלו כי יש לי דם וחלבון בשתן, נשלחתי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן, שם עלה, כי יש לי גודש קל בשתי הכליות (אני גם סובלת מכאבי גב עמומים אך לא ייחסתי אליהם חשיבות), אורלוג שלח אותי לעשות סי טי יו כליות ודרכי שתן, ולאחר חיפוש מידע בגוגל הבנתי שניתן לעשות mru, השאלה שלי האם במקרה שלי יש עדיפות לבדיקה אחת על פני האחרת, מבחינת זמינות mru יותר זמינה לי מסי טי היות ויש לי ביטוח פרטי שדאג לי לכך. אודה לתשובתך

מנהלי פורום נפרולוגיה