דם בשתן - נפרוליטיאזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/12/2020 | 07:39 | מאת: דנה

שלום רב, בת 47 בריאה בדר"כ. לפני שנים רבות סבלתי מאבנים בכליות ובדרכי השתן. מאז מקפידה מאוד על שתיה מרובה ותזונה. לפני מספר חודשים זיהיתי דם בשתן. נשלחתי ע"י אורולוג לבדיקות שתן, תרבית וציטולוגיה. כולן יצאו תקינות. נשלחתי בנוסף לבדיקת אורוגרפיה עם הזרקת חומר ניגוד. בבדיקה עלה כי הכליה הימנית והשמאלית בגודל ומבנה תקינים, אבן בגביע עליון בקוטר 0.7 ס"מ, ללא הידרונפרוזיס או אבנים, הפרשה טובה אל הגביעים והמערכת המאספת ללא נגעים פוקליים, כיס השתן בעל דופנות סדירים ללא נגעים פוליפואידיים בתוכו. לסיכום, הדגמה תקינה של המערכות המאספות והשופכנים ונפרוליטיאזיס מימין. האורולוג אומר שאין מה לדאוג ובכל זאת מוטרדת כי עדין יש לי דם בשתן, אמנם לא בכל השתנה אבל מדי פעם. האם יש סיבה לדאגה? האם יש להמשיך בירור? מה מומלץ בנוסף? לציין כי אני לא סובלת מכאבים. תודה רבה מראש.

אבן בדרכי השתן לא אמורה לגרום לדימומים ממושכים הנראים לעין. להבנתי את מתארת דם שאת רואה ולא רק במיקרוסקופ. מניחה שלא מדובר כמובן בדמם נרתיקי. אם הדימום לא חולף הייתי ממליצה לחזור לאורולוג לשקילה חוזרת של ביצוע ציסטוסקופיה (למרות שהאורוגרפי נראה תקין פרט לאבן כאמור)

מנהלי פורום נפרולוגיה