עזרה בפיענוח ct אורוגרפיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/12/2020 | 07:14 | מאת: מאור

דוקטור שלום, בן 36, בריא. לפני כחודשיים אושפזתי מס׳ ימים בעקבות חסימה וזיהום בדרכי השתן (טענו שזה נגרם כתוצאה מאבן שככל הנראה נפלטה). כחלק מהביקורת ולאור ממצא היפרדנסי בשופכן ללא נוכחות אבן( כך נכתב בהפניה), נשלחתי שוב לבצע CT אורוגרפיה עם ובלי חומר ניגוד. להלן הממצאים: כליות: בגודל תקין ללא אבנים או גושים, נפרוגרם ואורוגרם תקינים ושווים משני הצדדים. לציין הרחבה של אגני הכליות דו״צ, ללא הרחבה משמעותית של מערכת הגביעים. ניתן לזהות היצרות upj משמאל. אגן הכליה מורחב עד 2.5*3.8 ס״מ. מימין לא הודגמה היצרות במעבר upj. אגן הכליה מורחב עד 1.5*3.2 ס״מ. השופכנים אינם מורחבים וללא פגמי מילוי פתולוגים בתוכם. התרשמות: הרחבה של אגן כליה שמאל, ללא הרחבה משמעותית של מערכת הגביעים, כנראה משנית להיצרות במעבר upj. אגן חוץ כלייתי מעט מורחב מימין, ללא הרחבה של מערכת הגביעים. התור לאורולוג רק בעוד 10 ימים ואני מאוד מודאג, מה יכול לגרום להיצרות? והאם קיים חשש לממאירות? רק אציין שביתר האיברים לא נמצאו ממצאים פתולוגים/ חריגים.

ההיצרות יכולה לנבוע ממספר גורמים, בין היתר הצרות בגלל מום מולד בדרכי השתן אך גם ממאירות באה בחשבון. עם זאת, הסיכון לממאירות נמוך יותר לאור גילך הצעיר וגם אין תיעוד לכך בתשובה. ממתינה לנשום עמוק ולהמתין להערכת האורולוג בנחת.

מנהלי פורום נפרולוגיה