ייעוץ בבעיה מורכבת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/12/2020 | 23:04 | מאת: שימי

שלום, בן 26. ברקע: קרוהן, פסוריאזיס קל, ודלקת חוליות מקשחת. לאחרונה פניתי לנפרולוג בעקבות כאבים שאני מרגיש ב- 6 חודשים האחרונים: *כאבים בגב שמאלי בגובה תחתון/אמצעי *לעיתים הכאב הוא בבטן שמאל עליונה שמקרין לגב השמאלי, אבל הרבה פעמים הכאב בגב הוא בפני עצמו, ללא הקרנה מהבטן. *כאבים בגב ימני, דומים מאוד לכאבים בגב השמאלי *כאבים באזור שלפוחית השתן. *שתן חום כהה בבוקר. הופניתי לאיסופי שתן שונים, ולבדיקת שתן למיקרוסקופיה. התחלתי לבצע את הבירור, אבל לאחרונה התווספה בעיה רפואית נוספת, שיתכן והיא קשורה לחלק מתלונותיי (אוסף של בעיות רפואיות שאולי יש קשר ביניהן) :התחלתי לסבול מכאבים בעורק הקרוטיד השמאלי. בעקבות זאת הופניתי לבדיקת US ע''י ראומטולוג בשאלה של מחלת טקאיסו/וסקוליטיס כלשהי. ב US נמצא קריש דם 2 מ''מ בעורק הקרוטיד השמאלי. הופניתי למיון ושם נשלל קריש באמצעות בדיקת CTA עורקי צוואר, וגם עשו לי CT מוח. לפי פענוח ה CTA, מדובר כנראה בדיסקציה ישנה. שוחררתי עם המלצה להמשך בירור של MRI ו MRA צוואר, ונטילת אספירין 100 מ''ג עד השלמת הבירור. לא היה לי זמן להשלים את כל הבדיקות שנשלחתי, אבל חלק מהבירור הושלם: באיסוף שתן נמצאה כמות מעט חריגה של חלבון- 171 מ''ג, ומגנזיום מעט מעל הנורמה - 123 מ''ג. איסוף שתן ציטראט+אוקסאלאט לא ביצעתי עדיין. כמו כן, שאלתי אתמול בפורום על תוצאות שתן למיקרוסקופיה: SEDIMENT RBC 1.00 HPF SEDIMENT WBC < 1 HPF SEDIMENT MUCOUS + SED.CALC OXAL. + שאלותיי הן: 1. לגבי תוצאות שתן למיקרוסקופיה - ראיתי שכתוב SEDIMENT RBC 1.00 HPF, זה אומר שיש דם בשתן? ואם זאת כמות מזערית האם זה בכלל תקין? 2. האם נוכחות של גבישי קלציום אוקסאלאט מראים רק על אבני כליה, או יכולות לרמז על מחלות כליה נוספות? 3. לאור בירור מחלת עורקים, ולאור תשובתה של ד''ר סוטנדורף "אם אין מחלת אבנים ידועה יש לשקול הדמיית כליה ויעוץ אורולוג או נפרולוג לאחר מכן" - האם יכול להיות עוד כיוון לתלונות שלי שהזכרתי לעיל, חוץ מאבני כליה, והאם יכול להיות (או שיש) קשר בין כל מחלות הרקע שלי לתלונותיי? אני מאוד מודה על ההתייחסות, ועל הדרכה בהמשך הבירור. תודה.

שימי. אתה פונה אלינו לא מעט בשם זה או אחר. כבר ענינו כל אחת מאיתנו על השאלות. 1. כדורית אדומה אחת במשקע שתן לא נחשבת משמעותית או מחשידה למחלה כלייתית בפני עצמה. בהחלט יכולה לנבוע מנוכחות אבני כליה. 2. לא. אצלך הייתי מייחסת למחלת המעי 3. יש לך הפרשה מעט מוגברת של חלבון בשתן,. גבול עליון של נורמה הוא 150.זה לא משמעותי כעת. יכול להיות ענין של טעות. יש לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות , כולל גם כימות של אלבומין בשתן. אם מחלת המעי אינה בשליטה עלולה להתפתח בהמשך מחלה (עמילואידוזיס שניוני) שיכול להיות לה ביטויים כלייתיתים בניהם הפרשת חלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה