בדיקת שתן למיקרוסקופיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/12/2020 | 18:21 | מאת: שימי

נשלחתי לבדיקת שתן למיקרוסקופיה, מה התוצאות אומרות? SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEIN UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES UR. NEGATIVE SEDIMENT RBC 1.00 HPF SEDIMENT WBC < 1 HPF SEDIMENT MUCOUS + SED.CALC OXAL. + תודה

בבדיקת שתן למיקרוסקופ גבישי קלציום אוקסאלאט שהן גבישי אבן. אם ידוע על מחלת אבנים זה מרמז על הרכבן. אם אין מחלת אבנים ידועה יש לשקול הדמיית כליה ויעוץ אורולוג או נפרולוג לאחר מכן. בנתיים מומלץ לדאוג לשתן מדולל (שקוף) לאורך כל היממה, הגבלת צריכת מלח , הימנעות מתוספי ויטמין C כאמצעים ראשוניים

מנהלי פורום נפרולוגיה