כאב בצד שמאל של הבטן הרבה זמן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/12/2020 | 20:33 | מאת: תמי

האם אולטרסנד כליות תקין שולל בעיה בכליות? האם mri כליות לפני חמש שנים שיצא תקין נכון גם להיום עם יש עדין כאב? אם בדיקת הדמייה יצאה תקינה מלפני חמש שנים ויש כאב בצד שמאל של הבטן בדיקה גניקולוגית תקינה - בדיקות שתן תקינות ותפקודי כליות ולחץ דם תקין ובדיקות דם שאר תקינות אם אולטרנסד תקין אז אחרי חמש שנים גם mri יהיה תקין? האם רואים הכול באולטרנסד כליות ??

כאב ממקור כלייתי נגרם על ידי חסימה של דרכי השתן (למשל אבן), גירוי או מתיחה של ההרקמה שעוטפת את הכליה (למשל אחרי חבלה משמעותית כמו תאונת דרכים), או בתסמונת נדירה שבה עקב בעיה מיבנית נוצר לחץ על הוריד הכלייתי השמאלי. ברוב המקרים יהיו ממצאים באנמנזה (בתאור הכאב למשל), בבדיקה גופנית, בבדיקות הדמיה או בבדיקות השתן . אבן כלייתית קטנה אפשר לפספס בבדיקת אולטרסאונד או MRI. סי טי פורטוקול אבנים היא בדיקת הבחירה . אז זהו אפיק שאפשר לבדוק ויחליט רופא מטפל אם אופי הכאבים מתאים וכדאי להפנותך. אם אין אף בדיקה תומכת יש לברר כאבים ממקור אחר למשל הקרנה מכאב גב.

מנהלי פורום נפרולוגיה