חולת דיאליזה וחיסון שפעת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/10/2020 | 16:15 | מאת: נירית

שלום רב, אימי חולת כליות. עוברת דיאליזה מזה מספר שנים. לפני יומיים התחסנה נגד שפעת ועשתה גם חיסון נגד דלקת ריאות. היום דיממה מאד אחרי דיאלזיה. השאלה שלי האם החיסון שעשתה לשפעת לפני יומיים יהיה אפקטיבי ויפעל כראוי לנוכח הדימום היום אחרי הדיאליזה? תודה רבה

לא מכירה קשר בין הדימום לחיסון ולא סביר שמשפיע. אבל אני מניחה שהכוונה שדיממה הרבה זמן מהפיסטולה אחרי סיום הטיפול. יש לוודא שהנפרולוג המטפל ידע על כך שכן זה עשוי להיות סימן להיצרות בפיסטולה בטח אם חוזר על עצמו ויתכן שיש צורך בהתערבות.

04/10/2020 | 16:28 | מאת: נירית

תודה רבה על התשובה

מנהלי פורום נפרולוגיה