תשובה של איסוף שתן 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/09/2020 | 19:57 | מאת: אלון

דר שלום רב, במסגרת בדיקות שנמשכות כבר מעל שנתיים לברור דם בשתן , נערכות לי בדיקות תקופתיות של הכליות. (תמיד יצאו תקינות לחלוטין) . הנפרולוג אליו ניגשתי ביקש ממני לתת בדיקת שתן של איסוף אבל לא לבצע איסוף אלא לתת דגימה רגילה ולציין כמות =1 ליטר (זה נשמע מוזר אני יודע ואין לי הסבר למה ביקש) התקבלה תשובה: NON SELECTIVE GLOMERULAR PROTEINURIA. איזה ערך אם בכלל יש לתשובה אם לא נעשה איסוף שתן? (בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים=תקין). מדוע בכלל לבצע בדיקה שלא לפי התקן? אני מעט מבולבל. תודה על תשובה (אגב לרופא המשפחה אין הסבר טוב לעניין)

לא ברור לי למה הכוונה. כנראה הסתמך על בדיקת חלבון על פי יחס לקראטינין. כדאי לשאול את הנפרולוג שהפנה לבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה