אולטרה סאונד לכליה מושתלת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/08/2020 | 21:33 | מאת: רוני

באולטרה סאונד כליה מושתלת התקבלו הנתונים האלה ציסטה קורטיקלית קטנה עם משקע סידני , בקוטר 1 ס"מ זרימה עורקית תקינה עם 0.77 __ RI , מעט גבוה , גדל מעט בפרק הזמן , מראה על תהליך עם פגיעה דיפוזית פרנכימטית או בכלי דם קטנים . ווריד הכליה פתוח. רציתי לדעת האם הציסטה הזאת מסוכנת ומה הכוונה ב פגיעה דיפוזית פרנכימטית או בכלי דם קטנים .

01/09/2020 | 19:38 | מאת: רוני

אפשר תשובה תודה רבה

הציסטה היא ככל הנראה ציסטה פשוטה ולכן לא מחייבת מעקב, אך ליתר בטחון (אם לא רוצים לברר מול הרנטגנולוג המפענח שאכן מדובר בציסטה פשוטה) אפשר לחזור על הדמיה עוד כחצי שנה לצורך מעקב. אשר לשאר הממצאים: צריך לפענח בקורולציה לתיפקוד הכלייתי והיכרות איתך. ממליצה לפנות לנפרולוכ המטפל אצלו אתה במעקב

02/09/2020 | 12:53 | מאת: רוני

תודה רבה על התשובה

מנהלי פורום נפרולוגיה