איסוף שתן וכמות השתן באיסוף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/02/2020 | 08:06 | מאת: רות

תודה רבה על העזרה האם יש הבדל בתוצאה אם כמות השתן שנתתי הפעם יותר מכל פעם בדרך כלל 1400-1500 כניראה ששתיתי יותר והכמות היום 1850 האם כמות השתן וכמות החלבון קשורים ? הכוונה ככל שיותר שתן ב24 שעות יותר חלבון? תודה רבה

כמות השתן תלויה במאזן נוזלים. הכליה מווסתת את כמות הנוזלים המופרשים כדי לשמור על מאזן נוזלים נטראלי. כמות החלבון המופרש ליממה בשתן אינה תלויה בנפחו.אם שתית יותר ודיללת את השתן עדין באיסוף אמור לצאת פחות או יותר אותה כמות חלבון. כדי לבטל נוכחות שתן מרוכז או מדולל על הערכת החלבון בדגימת שתן (ולא באיסוף) שולחים גם בדיקת קראטינין באותה דגימת שתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה