בדיקת דם אוראה וקרטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/01/2020 | 18:28 | מאת: בדיקת דם אוראה וקרטינין

שלום ברצוני לשאול בקשר לבדיקת גם שעשיתי אני מקבל פעמיים ביום כדור לטיפול סכרת גלוקמין בבדיקה יצא לי אוראה -48',58,60 במשך 3שנים בעליה קרטיאנין תקין אלבומין תקין האם יכול להיות שאוראה גבוה בגלל הכדור שאני לוקח כ9 שנים? גלוקוז 128 האם יש איזה בעיה בתפקוד הכליות לפי התוצאה !? תודה

פגיעה כלייתית בסוכרת מתאפיינת ראשית בהופעת חלבון (אלבומין) בשתן. אלבומין בדם בדרך כלל לא יורד בסוכרת. הקראטינין עולה בדרך כלל שנים לאחר הופעת אלבומינוריה. אוראה בדם מושפע מדיאטה (עולה בדיאטה עתירת חלבון) , מאזן נוזלים ועוד. הבדיקה בפני עצמה לא מהווה קריטריון לפגיעה כלייתית

מנהלי פורום נפרולוגיה