כליה אקטופית ושימוש במריחואנה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/01/2020 | 20:08 | מאת: ליאור

שלום, אני בן 31 בעל כליה אקטופית אחת, מעבר לזה בריא לחלוטין. רציתי לשאול האם שימוש במריחואנה הוא תקין במצבי או שיש בו סיכון לתפקוד הכליות ועליי להמנע/להגביל תדירות? תודה רבה!

כליה אקטופית היא כליה שאינה נמצאת במיקומה האנטומי הנורמלי. תיפקודה יכול להיות תקין לחלוטין (משתמע מדברים). מריחואנה בפני עצמה לא פוגעת בכליות. טבק (איתו מערבבים פעמים רבות את במריחואנה) פוגע בכלי דם כולל אילו הכלייתיים ובכל עשוי לתרום לפגיעה כלייתית או אחרת.

מנהלי פורום נפרולוגיה