הפרנכימה מעט דלה משני הצדדים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/11/2019 | 23:04 | מאת: חיים

שלום רב, באחת השורות בתוצאות בדיקת האולטרסאונד שעברתי נרשמה לי השורה הזו: "הפרנכימה מעט דלה משני הצדדים." אשמח לדעת מה זה אומר. האם זה תקין?

זה לא תקין. פרנכימה דלה אומר שרק. הכליה נראית מצומקת שזה ביטוי רנטגני לפגיעה כלייתית כרונית.

12/11/2019 | 14:43 | מאת: חיים

תודה על תשובתך, יש לי שאלות נוספת, מה את ממליצה לי לעשות עם הנתון הזה? האם זה מסתדר לבד?

ממליצה להיבדק על ידי רופא משפחה ולחפש סימנים לאי ספיקת כליות בבידקות הדם והשתן. אם אין ממצאים המחשידים לאי ספיקת כליות בבדיקות מומלץ לחזור על הדמיית הכליה ולבקש ערך מספרי לגודל הכליות ופרנכימת הכליות. אולטרסאונד היא בדיקה תלויית מבצע וההגדרה של מעט דלה היא סובייקטיבית.

מנהלי פורום נפרולוגיה