הרחבת אגן כליה אקסטרארינלי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/11/2019 | 11:55 | מאת: גלית

ביצעתי us בטן בשאלה של כאבי בטן ימנית עליונה לסירוגין, ללא חום, שינויים ביציאות או בשתן. בus נמצא ממצא של אגן כליה אקסטרא רינאלי מורחב מימין (בגודל עד כחצי ס''מ).גודל הכליה 10.9 ס''מ ואין עדות להידרונפרוזיס או אבנים. מה המשמעות של ממצא זה והאם יש צורך בבירור נוסף?

אגן אקסטרה רנלי הוא "וריאנט מיבני "(זה אומר שהוא קיים אצל מיעוט האנשים אבל בפני עצמו תקין ולא קשור למחלה). חשוב לוודא שההרחבה חולפת לאחר ריקון השלפוחית. מומלץ לחזור על בדיקת האולטרסאונד עם שלפוחית שתן ריקה (ללא שתיה כהכנה ל אולטרסאונד). אם חוזרת הרחבה של המערכת המאספת ואגן הכליה יש לפנות ליעוץ אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה