בדיקת דם קריאטנין....

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/11/2019 | 19:05 | מאת: עומר

שלום. עשיתי בדיקת דם של קריאטנין ויצא 1.26 ולאחר חודש עשיתי עוד הפעם ויצא 1.14. בנוסף אני רץ תחרותי מתאמן כ4 פעמים בשבוע וכשהורדתי את מספר האימונים ל1 קיבלתי את התוצאה היותר נמוכה האם זאת יכולה להיות הסיבה? בבדיקת איסוף שתן הכל יצא תקין

קראטינין בדם מושפע ממסת שריר. גם מאמץ שרירי מאומץ עלול להעלות באופן חד את הקראטינין. אם אין ממצאים אחרים המחשידים למחלת כליה כרונית יכול להיות שאפשר לקשור הכל בשריר. מומלץ לחזור על הבדיקות לפחות עוד פעם אחת בחודשים הקרובים ולהקפיד להימנע מפעילות מאומצת טרם לכן.

מנהלי פורום נפרולוגיה