טריטרייס - מתי עדיף .

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/10/2019 | 11:37 | מאת: ורדה

שאלתי בשאלה הקודמת בקשר לערכי לחץ דם במעקב שעשיתי שמתי לב שיש הבדל בערכים בין הבקר (בבקר תקין )לערב ( עליה ) אני לוקחת את הטריטרייס 5 מג בערב ( בסביבות שבע ) מתי יותר נכון לקחת אותו.? תודה

התרופה בעלת משך פעילות של יממה ולכן פחות חשוב באיזו שעה של היום לוקחים אותה ויותר ההקפדה עם נטילת התרופה בשעה קבועה. אם לחצי הדם גבוהם יותר בערב, כדאי לנסות להקדים את נטילת התרופה - למשל לבדוק האם לקיחת התרופה בשעה שש מונעת את עליות לחץ הדם. לעיתים התרופה לא מספיקה להשפיע 24 שעות ובמקרים כאלה יש מקום לשקול לחלק אותה לפעמיים ביום

מנהלי פורום נפרולוגיה