איסוף שתן לבירור מטבולי בעקבות אבנים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/09/2019 | 22:38 | מאת: רונאל

שלום דוקטור. לאחר עווית כילייתית ו CT שהדגים מספר אבנים קטנות בגביעים, נשלחתי לבירור מטבולי ובאיסוף שתן התקבלו התוצאות הבאות: איסוף שני Creatinine (U) g/24h 1 Calcium (U)mg/24 hr 57.8 Magnesium (U)mg/24hr 67.7 Urine Volume 3400.0 mL איסוף ראשון Uric Acid (U)mg/ 24hr 543 Citrate (U)mg/24h 270 Urine Volume 3000.0 mL הערכים של הציטראט והמגנזיום יצאו נמוכים מהנורמה ושאלתי היא האם את ממליצה על טיפול למניעת היווצרות אבנים בעקבות ערכים אלה ומה המשמעות של ערכי ציטראט ומגנזיום נמוכים. תודה והמשך יום נעים, רונאל

ציטראט ומגנזיום אמורים לעכב יצור של אבנים, ומכאן שרמה נמוכה שלהם לא מעכבת את היצירה ולמעשה מעודדת זאת. ניתן להעלות את רמת הציטראט באמצעות שתיית מיץ לימון בכמויות גדולות יחסית או נטילת תוספי ציטראט (הקיימים כטבליות). לרוב לפני התחלת טיפול לא מסתפקים באיסוף שתן אחד אלא 2 כדי לוודא את אמינות האיסוף

מנהלי פורום נפרולוגיה