לחץ דם לא מאוזן וטיסה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2019 | 10:59 | מאת: טל

שלום, אני בן 50 סובל כבר שנים רבות מיתר ל"ד. בסופ"ש הזה הגעתי גם ל 145/112 והבוקר ל 120/100. בשבוע הבא מתוכננת לי טיסה לשבוע למערב אירופה. כרגע נוטל אקספורג' 160/5 ווקטור 160 ובקשר עם רופאת המשפחה. מה צריך להיות הקו האדום שלי לגבי דחיית טיסה מבחינה בריאותית? תודה

נראה שיש מגמת שיפור די מהירה במדידות לחץ הדם כך שיש סיכוי (אולי עם טיוב הטיפול התקופתי)שתוכל לסוע עם לחץ דם מאוזן. גם אם לא תתאזן אין הטווית נגד לטיסה. אם יש לך מחלות לב ריאה פעילות הרי שירידה בריוויון החמצן (שאינה מורגשת או מהווה סכנה באנשים בריאים) תיגרום להתעוררות של מערכת העצבים הסימפטטית ותעלה את לחץ הדם עוד יותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה