שאלה בנושא MCD בן 29

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/08/2019 | 12:32 | מאת: Idane4

שלום, בן 29 חולה במינימל צ׳יינג׳ ויש לי שאלה קטנה, לפי מה שנאמר לי יש להימנע כמה שיותר ממלח וכולסטרול באוכל במחלת המינימל צ׳יינג׳. אני כבר 9 חודשים עם המחלה ואני ואישתי ממש רוצים לעשות חופשה בחו״ל ואנחנו אנשים שאוהבים אוכל וקולינריה השאלה שלי היא האם יש לי אפשרות לעשות חופשה כזו שבוע אחד מבלי באמת להתחשב במה שאני אוכל במשך כל השבוע או שזה יגרום לי לנזק ועיכוב ההחלמה?? יחד עם זאת מה קורה לגוף בזמן המחלה במידה ואוכלים באמת בלי היכר מלח?? זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך? תודה מראש!

אכילת מלח תגרום לצבירת נוזלים ובצקות ויכולה להגביר הפרשת חלבון בשתן. אבל אם המחלה בהפוגה, ההשפעה כמובן פחותה משמעותית.

מנהלי פורום נפרולוגיה