האם מותר לקחת קפסולה טבעית למי שיש לו קראטינין מעט גבוה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/06/2019 | 14:45 | מאת: חני

שלום וברכה דר' אורית, לאבא שלי מצאו שיש לו דלקת גב מקשחת. אך, לאבי יש גם קראטינין מעט גבוה, הוא מגיע לביקורת אצל נפרולוגית פעם בשנה, ושומר על דיאטה. שאלתי, יש כדורים של סולגר: קומפלקס גלוקוזמין כונדרויטין. (הכונדרואיטין מגן ביעילות על המפרקים על ידי עצירת פירוקו של הסחוס ומשפר מצב של דלקות). האם זה לא יזיק לכליות של אבי אם הוא ייקח את הכדור הזה? ואיזה מינון את ממליצה לו (רשום מינון מומלץ בין 1-3 כפסולות ליום) בתודה רבה מראש , חני .

התרופות הללו נחשבות בטוחות ולא ידוע על דיווחים על פגיעה כלייתית משנית לתרופה. כדאי להתחיל מכדור אחד ליום למשך חודש , בדיקות חוזרות ואם הכל תקין לעלות מינון

27/06/2019 | 17:49 | מאת: חני

תודה רבה ד"ר אורית ! מעריכה מאוד את השירות שאתן עושות למען הציבור . שאלה נוספת :האם הכדור הזה יכול להתנגש עם התרופה שאבי אמור לקבל לטיפול בדלקת שדרה מקשחת שלו. (או שזה תלוי בתרופה, וצריך לשאול את הראומטולוג שיטפל בו בקרוב).

מנהלי פורום נפרולוגיה