C3gn הייתי רוצה לדעת עם הנתונים מראים שהמחלה בעלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/05/2019 | 11:42 | מאת: מרי

שלום בת 25 מאובחנת עם c3gn בזמן גילוי המחלה הייתי עם c3 21 זה היה לפני 6 שנים לפני שבוע בבדיקה c3 עלה ל60 האם זה אומר משהו? בזמן גילוי המחלה הייתי עם גרם חלבון באיסוף ועכשיו איסופים בין גרם ל2 גרם קריאטנין בדם בין 0.70 ל0.85 ובבדיקה אחרונה 0.90 בפעם הראשונה יצא כזו תוצאה האם זה אומר שהקריאטנין בעלייה? אני נוטלת 7.5 טריטייס תודה רבה

לא ציינת על איזה רקע חשבו שפיתחת את המחלה, מה הייתה ההתיצגות ואיך טופלת. את שואלת למעשה האם המחלה חזרה להיות פעילה. כמובן שאין לי אפשרות לדעת. .אומר רק שבערכי הקראטינין אין הרבה הבדל בין 0.85 ל 0.9. המשך מעקב ומגמה תהייה חשובה. אם הקראטינין ממשיך לטפס כמובן שיש לזה חשיבות. האם יש עליה בלחץ הדם, המטוריה? אם אין הדבר פחות מחשיד להישנות. בכימות החלבון חשוב להשוות איסוף של 24 שעות לאיסוף. לא להשוות כימות חלבון על פי יחס לאיסוף. כעקרון C3 נמוך הוא מאפיין יותר מחלה פעילה ועלייה דווקא ברמות C3 פחות. אך הרמות יכולות להיות פלוקטואטיביות. בקיצור רב: נא לחזור על בדיקות דם, איסוף שתן, משקע שתן = שתן למיקרוסקופ , לבצע מעקב ל"ד ביתי ולהגיע לנפרולוג המטפל שלך.

מנהלי פורום נפרולוגיה